Tussen de Soep en de Feiten komt terug!

S&F_DigPakket_2024-2025_MP2000 x 1200.png

Tussen de Soep en de Feiten komt terug!

Wegens groot succes herhaald

Gepubliceerd door Davidsfonds op 20 september 2024

Tussen de Soep en de Feiten heeft het voorbije jaar heel wat geïnteresseerden op de been gebracht om te komen genieten van een kom warme soep en te luisteren naar maatschappelijk relevante en prangende thema’s. Na een zeer positieve evaluatie is besloten om door te gaan met dit format in cultuurjaar 2025!

Davidsfonds blijft zich inzetten om zijn maatschappelijke impact te vergroten. Als organisatie worden we uitgedaagd om, naast onze bestaande activiteiten, een parallelle strategie te ontwikkelen om onze naamsbekendheid te vergroten en een jonger, stedelijk en meertalig publiek in Brussel aan te trekken. Deze aanpak vereist flexibele samenwerkingen en dit leverde meer op dan we hadden verwacht.

Schot in de roos

Een van deze samenwerkingen is die met Muntpunt in Brussel. ‘Tussen de Soep en de Feiten’ werd in het leven geroepen, waarbij je kan komen luisteren naar boeiende lezingen over actuele thema’s terwijl je geniet van een lekkere kom warme soep. Dat concept bleek een schot in de roos te zijn, met telkens heel wat geïnteresseerde deelnemers. Dat heeft ons zin en vertrouwen gegeven om hiermee verder aan de slag te gaan.

Samen met Muntpunt hebben we een indrukwekkende groep partners samengesteld die enthousiast deelnamen en maandelijks boeiende discussies organiseerden over relevante en actuele onderwerpen. We hebben bewust gekozen voor een Brusselse invalshoek en een toegankelijke benadering. Dankzij dit partnerschap konden we een breder publiek bereiken en de impact van onze activiteiten vergroten. Het zaadje voor de toekomst is geplant, laat dit nu maar bloeien!

De eerstvolgende sessie staat ingepland op dinsdag 1 oktober. De leefwereld van de Brusselse leefloners komt hier aan bod (een blik achter de schermen van OCMW's), gekoppeld aan de lokale verkiezingen in oktober. Je bent welkom in Muntpunt.

De volgende data kan je ook alvast noteren: dinsdag 5 november 2024, dinsdag 3 december 2024, dinsdag 4 februari 2025, dinsdag 4 maart 2025 en dinsdag 1 april 2025. De thema’s voor deze dagen worden later bekendgemaakt.

Labels: Cultuurregio Schatlas | vensters Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit