Locatie van De Europese Unie, een geschiedenis. En hoe die haar schaduw werpt over vandaag en morgen.

27 mrt
Haacht - GC Den Breughel

De Europese Unie, een geschiedenis. En hoe die haar schaduw werpt over vandaag en morgen.

De Europese Unie is belangrijk. Het is een markt zonder slagbomen maar met vele regels. Voor alle grote uitdagingen van vandaag verwachten we antwoorden van Europa. Maar waar komt die Europese Unie vandaan? Was er ooit een groot plan? Of is ze haast ‘al stoemelings’ gegroeid?
In deze lezing vertelt Hendrik Vos op basis van anekdotes en petite histoire hoe de Europese Unie ontstaan is, na de Tweede Wereldoorlog, en hoe ze uitgroeide tot de politieke machine die ze vandaag is. Het verloop stond nooit met zekerheid vast en had dikwijls te maken met toevalligheden, onverwachte gebeurtenissen, vriendschappen of botsende karakters. Het is de historie van ministers die cello speelden, een grondwet die in een braadkip belandde, een huwelijk in Moskou, de ondertekening van blanco vellen en zoveel meer. Het is een verhaal dat soms pakkend is, soms grappig, nu eens serieus, en dan weer vol misverstanden.

Mis deze buitenkans niet om een gedreven prof aan het woord te horen! Nadien is er de mogelijkheid om bij een drankje na te praten.

donderdag 27 maart 2025 om 20:00 uur

Haacht - GC Den Breughel

Wespelaarsesteenweg 85 13
3150 HAACHT

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds leden € 15,00
Davidsfonds niet-leden € 18,00

Prijs: € 18 - € 15 voor Davidsfonds leden

Je wil er graag bijzijn? Stuur een mail naar geertrui.clarysse@telenet.be (of tel. 016/25.14.46) met vermelding ‘Hendrik Vos’  en schrijf  het bedrag over  op BE78 4316 1455 5186, Davidsfonds Haacht

Info: www.haacht.davidsfonds.be, 016/25.14.46

Dit is een organisatie van Davidsfonds Haacht, Rotselaar en Hever-Schiplaken-Boortmeerbeek

Labels: Mens & MaatschappijPolitiekZingevingLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitLokaalCultuurregio Oost-Brabant