Over Oostende in de Belle Epoque

01 dec
Beernem - OC De Kleine Beer

Oostende in de Belle Epoque

Oostende in de Belle Epoque

door Kurt Van Eeghem

zondag 1 december 2024 van 10:00 uur tot 12:00 uur

Oostende in de Belle Epoque

De belle époque is een periode in de Franse en Belgische geschiedenis aan het einde van de 19de eeuw tot het begin van de eerste wereldoorlog. De belle époque ging ook gepaard met een enorme opleving van handel, verkeer en toerisme tussen verschillende Europese staten.

De maatschappelijke stabiliteit aan het einde van de 19de en het begin van de 20ste eeuw zorgde voor een gunstig milieu voor de ontwikkeling van de kunst. Vele steden en landen gaan zichzelf ook uitdrukkelijk  aanprijzen door middel van grootschalige kunsttentoonstellingen, opvallende architectuur en het benadrukken van landschappelijke troeven.  (uit Wikipedia)

 Kurt Van Eeghem (° Zeebrugge 1952) studeerde aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en aan de Theaterschool in Amsterdam. Hij acteerde en bracht cabaret in Vlaanderen en Nederland, waarna hij de wereld van de radio en televisie ontdekte. Daarnaast schreef hij niet enkel columns voor kranten en tijdschriften maar ook boeken.

Tijdens zijn voordracht gebaseerd op zijn laatste boek uit 2023 “Oostende in de belle époque” neemt hij ons mee naar de Koningin der Badsteden ten tijde van de belle époque. In zijn gekende zwierige en verfijnde stijl zal hij de toehoorders beslist weten te boeien over de ogenschijnlijk ingeslapen kuststad die elke zomer echter een ware metamorfose onderging en een bruisende smeltkroes werd van o.a. muziek, theater, opera, toneel, ballet en kunst… op internationaal niveau!  

Organisatie: Davidsfonds Beernem

Reservatie: via overschrijving op : rekeningnummer BE30 7381 0218 8411 van DF-Beernem   vóór vrijdag 29 november.

Toegangsprijzen: DF-leden: € 10 niet-leden: € 12 (afsluitend drankje inbegrepen)      ADD : + € 1

uitpas-regio-brugge-banner_250-x-301

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurArchitectuurBeeldende kunstLezing1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2RolstoeltoegankelijkEuropaLokaalCultuurregio BruggeLeergierig

Bekijk ook

  1. Klink Klaar.  Uitspraak van het Nederlands voor Franstaligen

    Klink Klaar. Uitspraak van het Nederlands voor Franstaligen

    Auteur(s): Timmermans Bernadette, Blomme Ines
    € 27,50