Over Project eindelijk bevrijd/ openingsceremonie

08 sep
Kapelle-op-den-Bos - Sint-Martinuskerk

Project eindelijk bevrijd/ openingsceremonie

Kom naar de openingsceremonie van het project "eindelijk bevrijd" waaraan Davidsfonds Kapelle-op-den-Bos haar medewerking verleent!

zondag 8 september 2024 om 17:00 uur

Graag nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan de openingsceremonie van het project "Eindelijk bevrijd".

Davidsfonds Kapelle-op-den-Bos ondersteunt dit cultuurproject waarvan de trekkers Hera1132 en theater Playerwater zijn.

We vieren drie maanden feest omdat het kunstwerk ‘Prima Mater' 10 jaar bij ons is. De sterke vredesboodschap dat dit werk van Koenraad Tinel uitstraalt, zal het hele najaar heel cultuurminnend Kapelle-op-den-Bos op de been brengen. Begin september is het ook 80 jaar geleden dat Kapelle-op-den-Bos, Ramsdonk en Nieuwenrode ‘bevrijd’ werden door de geallieerden. Daarom wordt de herdenking van 80 jaar bevrijding ook mee het thema van dit cultuurproject: Herdenken – vrede – onvoorwaardelijke vriendschap

De erfgoedsite in Ramsdonk staat centraal, maar het project waaiert uit naar alle hoeken van onze gemeente met activiteiten in theater Playerwater, KOBOS Campus V, GC De Oude Pastorie Nieuwenrode…. De naam van het project “Eindelijk Bevrijd!” verwijst naar de titel van het boek dat David van Reybroeck, samen met Simon Gronowski en Koenraad Tinel elf jaar geleden uitbracht. De inhoud spreekt over hun diepe trauma’s tijdens WOII en ook over hun onvoorstelbare vriendschap voor elkaar, een vriendschap die uitmondde in het verwerken van die trauma’s. Ze kregen hiervoor een ‘Eredoctoraat van de VUB’ in 2020. Zij zijn op 8 september naar Ramsdonk uitgenodigd om de ‘Openingsceremonie‘ in de St.-Martinuskerk bij te wonen.

Inschrijven kan via volgende link: Inschrijven openingsceremonie en meer info.

Prijzen

Prijzen op de inschrijvingslink van het evenement

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurActiviteitLokaalConcertOntmoeting met receptie