Over Feestconcert Roeland Hendrikx Klarinetkwartet

06 sep
Rotselaar - Toren Terheyden # 9239

Feestconcert Roeland Hendrikx Klarinetkwartet

Honderdvijftig jaar Davidsfonds op feestmuziek gezet

zaterdag 6 september 2025 om 20:00 uur
Davidsfonds Rotselaar draagt cultuur hoog in het vaandel en klassieke muziek is daar een wezenlijk onderdeel van. In het verleden heeft Davidsfonds Rotselaar jarenlang mee zijn schouders gezet onder de organisatie van het kerstconcert en van Cecilia Classics. Met dit nieuwe project willen we de verjaardag van Davidsfonds wat extra in de verf zetten en het Rotselaarse publiek op een ongedwongen manier laten kennismaken met klassieke muziek op een unieke locatie, de schuur en het binnenhof van Toren Ter Heyden.
Voor het feestelijke openluchtconcert voor klarinet komt Roeland Hendrikx samen met drie van zijn meest getalenteerde pupillen uit het Lemmensinstituut naar Rotselaar. Roeland Hendrikx staat als solist klarinet aan de top in België. Hij heeft jarenlang bij het Belgian National Orchestra gespeeld, maar tegenwoordig heeft hij zijn eigen Roeland Hendrikx Ensemble. Als solist heeft hij samengewerkt met wereldberoemde orkesten, zoals het London Philharmonic Orchestra. Hij is docent klarinet aan het Lemmensinstituut in Leuven en in het conservatorium van Maastricht.
Een belangrijke meerwaarde van het project is dat we ook jonge muzikanten uit onze regio een kans en een stimulans willen geven om te participeren aan dit evenement. Daarom besluiten we het concert met een muziekstuk waarbij jonge klarinettisten uit de regio mogen meespelen met het klarinetkwartet. Om daarnaast klassieke muziek bij de jeugd wat meer te promoten laten we jongeren tot 18 jaar gratis toe tot het concert.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 1,00
Standaard € 1,00

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Kunst & CultuurMuziekRolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitConcertCultuurregio Oost-Brabant150 jaar DavidsfondsBegeesterendGastvrijGedeeldHartverwarmend