Over Artificiële Intelligentie

21 nov
Oudenaarde - De Kring Eine # 9107

Artificiële Intelligentie

lezing door Prof. Erik Mannens

donderdag 21 november 2024 van 20:00 uur tot 21:30 uur

Als een machine zo geprogrammeerd wordt dat (het lijkt alsof) die zelfstandig beslissingen neemt, dus zonder menselijke tussenkomst, spreken we van Artificiële Intelligentie, kortweg AI.

we worden er dagelijks mee geconfronteerd zonder het te beseffen: zoeken op het web, online winkelen en gerichte reclame krijgen, slimme verkeerslichten en -borden, zelfrijdende auto’s, gezichtsherkenning, robots die assisteren bij operaties, vertaalprogramma’s en ChatGPT zijn maar een paar voorbeelden.

Wat komt er op ons af?

Wat brengt de toekomst? Wat mogen we nog verwachten? Wat kan AI wel en wat nog niet? En wat met de ethische implicaties en de bescherming van onze privacy? Wat zal de impact op de arbeidsmarkt zijn? 

Als je op zulke vragen een antwoord wil, moet je naar deze lezing komen. Prof. Erik Mannens zal ons op een bevattelijke manier wegwijs maken in deze mysterieuze wereld.

Doorspekt met voorbeelden, ondersteund door beeld en geluid: het wordt een boeiende avond!

Prof. Erik Mannens is geboren en getogen in Oudenaarde.

Als Belgische expert in kunstmatige intelligentie en big data is hij verbonden aan de Universiteiten van Gent en Antwerpen waar hij respectievelijk Semantische Intelligentie en Duurzame AI doceert. Hij werd vooral bekend door zijn onderzoek naar AI, machine learning en big data-toepassingen.

Naast zijn academische werk is hij directeur bij imec-IDLab waardoor hij ook bijdraagt aan innovatieve projecten in de industrie.  Sinds 2005 beheerde hij er succesvol meer dan 160 onderzoeksprojecten. Alles samen goed voor 30 miljoen euro financiering en teams van 50 tot 125 onderzoekers.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
OK-pas € 5,00
Standaard € 15,00
Labels: Wetenschap & techniekLezingActiviteitCultuurregio Vlaamse ArdennenInventiefKritischLeergierigToekomstgericht