Over Boekvoorstelling 'De Atlantische culturen in de prehistorie'

15 nov
Bocholt - Bibliotheek De Priool

Boekvoorstelling 'De Atlantische culturen in de prehistorie'

Ons bestuurslid Gerard Corstjens stelt zijn 2de boek voor.

vrijdag 15 november 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Geard zijn interesse in de megalieten gaat ver terug. Het is een zware misvatting dat dit zomaar grote steenconstructies waren van primitieve voorouders. Vanaf 5000 vC. bouwden ze al grote huizen waar een paar families in konden leven. Wat ze met stenen werktuigen deden tot koper, brons en ijzer werden ontdekt, getuigt van grote creativiteit. Heuse culturen, een eigen manier van leven, ze duurden honderden jaren. De relatie met de Britse eilanden, Stonehenge, … het komt allemaal aan bod.

Deze avond past in de nationale ‘Nachten van de Geschiedenis’ van het Davidsfonds, waar ik lokaal bestuurslid van ben. De bibliotheek van Bocholt is zo vriendelijk om accommodatie te voorzien en organiseert samen met ons deze avond, waarvoor u hiermee vrijblijvend uitgenodigd wordt. In de pauze voorzien we een drankje met wat gebak, waarna u vragen mag stellen.

Gerard-kaft Atlantische culturenjpg

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelname is gratis Gratis
Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurMens & MaatschappijLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkOntmoeting met receptieNachten van de Geschiedenis