Over Leve Astrid

03 apr

Leve Astrid

Levenslessen met de L van Lindgren

Een speelse lezing met auteur en illustrator Barbara Rottiers over waardig ouder worden

donderdag 3 april 2025 om 20:00 uur

Barbara Rottiers dook in het leven en werk van Astrid Lindgren. De wereldberoemde schrijfster inspireerde niet alleen via haar fantastische jeugdboeken, met Pippi Langkous op kop, ook haar eigen leven spreekt tot zoveel jaar na haar dood tot de verbeelding.

In 2022 chreef Barabara Rootiers 'Leve Astrid'.  Op hoogstpersoonlijke wijze neemt ze je in dit boek in tekst en beeld mee op een atypische tocht door het wonderlijke leven van Astrid Lindgren. Van haar jeugd in de keuken van Kirstin op het Zweedse platteland tot aan haar begrafenis op 8 maart 2002, die zelfs live werd uitgezonden op de Zweedse nationale radio en televisie.

Waarom ik zo gek ben op Astrid Lindgren? Misschien omdat ze zo goed kon klimmen. Dat kan ik helemaal niet. Ik maakte eens een wandeling en plots moest ik ergens overheen klimmen. Want zo gaat het altijd, je staat op een heuvel en je denkt: hoe kwam ik hier terecht? En dan moet je naar beneden! Dat durf ik niet en dan schuif ik op mijn kont naar beneden. Hoogbejaarden zijn vast nog handiger in afdalen dan ik. Zeker Astrid Lindgren!

Barbara Rottiers (1976) is een avontuurlijke verhalenvertelster in woord en beeld. Ze vindt de realiteit een fantastische bron van inspiratie voor boeken, krantenbijdragen, voorstellingen of zelfs verhalenmachines.

Ze werkte lang voor VRT als radiopresentatrice en programmamaakster bij Radio 1. Die baan heeft ze achter zich gelaten om helemaal voor haar ware passies te gaan: schrijven, illustreren én daarover vertellen.

Prijzen

Ticket Prijs
Davidsfonds-leden € 9,00
Standaard € 12,00

Inschrijven via bart.beheydt@telenet.be of 03/542.69.55

betaling door overschrijving naar rekening BE29 4145 0206 5164 van Davidsfonds Ekeren

Labels: Kunst & CultuurTaalLiteratuurLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteitliteratuurlezingEkerenCultuurregio AntwerpenAanstekelijkHartverwarmend