Over “Astronomie in de kunst door alle tijden en culturen heen” door Roger Van der Linden

14 mei
Zandhoven - Sint-Christoffel

“Astronomie in de kunst door alle tijden en culturen heen” door Roger Van der Linden

Astronomie is de oudste en tegelijk de jongste wetenschap. Zij heeft van in het begin de denkende mens altijd geïnspireerd en tot zijn verbeelding gesproken.

woensdag 14 mei 2025 om 20:00 uur

Astronomie is de oudste en tegelijk de jongste wetenschap. Zij heeft van in het begin de denkende mens altijd geïnspireerd en tot zijn verbeelding gesproken.

Maar hoe heeft astronomie de kunst geïnspireerd doorheen de eeuwen en hoe de verbeeldingskracht gewerkt om kunstwerken en gebruiksvoorwerpen te produceren.

Onze enthousiaste spreker doorloopt chronologisch de geschiedenis vanaf de eerste gebruiksvoorwerpen tot hedendaagse kunst om vast te stellen dat het thema van astronomie overal, zonder uitzondering, terug te vinden is in artefacten bij elke cultuur in het verleden en het heden .

Roger Van der Linden is doctor in de wetenschappen, al meer dan 30 jaar stadsgids in Antwerpen en is gids bij internationale cultuurreizen. Als vrijwilliger werkt hij al jaren in het Rubenianum, het studiecentrum voor de Vlaamse kunst van de 16e en 17e eeuw. Hij is reeds jaren actief lid van Volkssterrenwacht Urania als gepassioneerd amateur-sterrenkundige.

250514-Astronomie02.png

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Tarief Davidsfondsleden € 8,00
Tarief VT-pas Zandhoven € 4,00
Tarief groepen (vanaf 8 personen) € 8,00
Tarief standaard € 11,00

Meer informatie bij Davidsfonds Zandhoven: hemelaer.dirk@gmail.com

Labels: Wetenschap & techniekLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitCultuurregio AntwerpenLeergierig