Over “RANST: ten huize van keramiste/beeldhoudster Veronique Van Asch”

30 mrt
Ranst - Atelier Veronique Van Asch

“RANST: ten huize van keramiste/beeldhoudster Veronique Van Asch”

Na haar studies plastische kunsten, etalage, decor- en standenbouw, leerde Veronique het beeldhouwen en de keramiek kennen en voelde meteen dat dit "haar ding" was.

zondag 30 maart 2025 om 14:00 uur

Van 1993 tot 1999 volgde ze avondschool beeldhouwen aan de gemeentelijke kunstacademie "Academia" in Borsbeek,  aangevuld met twee specialisatiejaren beeldhouwen-schilderkunst en studeerde af in 2001.

Vanaf dat moment werkt ze in haar eigen atelier. Na een tiental jaar actief als keramiste-beeldhouwster te zijn geweest, werd het tijd voor een bijkomende uitdaging en ging zij ook juwelen en decoratieve stukken ontwerpen en creëren in keramiek. In 2014 behaalde Veronique het diploma sieraden maken en ontwerpen aan het Centrum voor Afstandsonderwijs te Antwerpen.

Ondertussen heeft ze ook een opleiding tot galeriehouder succesvol afgerond en verwelkomt deze veelzijdige kunstenares ons vandaag in haar atelier.

Haar werken zijn stuk voor stuk unieke, zelfontworpen kunstvoorwerpen. Het oeuvre is erg veelzijdig en gaat van geboetseerde beelden tot het maken van juwelen en decoraties, die al dan niet geglazuurd worden in een eigen, meestal ludieke en zeer herkenbare stijl.

250330-Ranst Veronique                              250330-Ranst01

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Tarief Davidsfondsleden € 5,00
Tarief VT-pas Zandhoven € 2,50
Tarief groepen (vanaf 8 personen) € 5,00
Tarief inwoners Ranst € 5,00
Tarief standaard € 8,00

Meer informatie bij Davidsfonds Zandhoven: rogerbruyns@telenet.be

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunst1 sessieRolstoeltoegankelijkSociaal tariefActiviteitCultuurregio AntwerpenAanstekelijk