Over Nazi-roofkunst, lezing door Geert Sels, journalist bij De Standaard.

15 nov
Sint-Katelijne-Waver - Conferentiezaal

Nazi-roofkunst, lezing door Geert Sels, journalist bij De Standaard.

2024 : Langs welke wegen verlieten kunstwerken hun oorsponkelijke eigenaars en waar doken die werken weer op ? 

vrijdag 15 november 2024 om 20:00 uur

Na acht jaar archiefwerk in binnen- en buitenlandse archieven schreef journalist Geert Sels Kunst voor das Reich. Het is het eerste boek waarin de geschiedenis van de nazi-kunstroof uit België in al zijn aspecten wordt beschreven. 

We leren de wegen kennen waarlangs belangrijke schilderijen van o.a. Memling, Van der Weyden, Jordaens en Cranach ons land verlieten. Met beeldmateriaal en archiefdocumenten wordt duidelijk hoe privéverzamelaars, kunsthandelaars en grote veilinghuizen meegingen in het nazi-programma.

Geert Sels is germanist en theaterwetenschapper. Hij werkte als journalist voor VRT en De Morgen en is cultuurredacteur bij De Standaard. Als auteur schrijft hij vooral over architectuur, cultuurbeleid, kunstvervalsing en roofkunst.

Inkom : 10 euro pp voor leden van DF-Lidgezinnen, 15 euro pp voor niet leden. Verdere informatie : zie uitnodiging later. Inschrijving vooraf gewenst.

* * *  Zend eventueel een e-brief via het contactformulier dat u aantreft rechts bij het "lokaal bestuur".

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 15,00

wil u uw deelname aankondigen, meldt u aan bij 015 / 55 23 19 of 

 Info :  * * *  Zend eventueel een e-brief via het contactformulier dat u aantreft rechts bij het "lokaal bestuur". of schrijf per mail in met vermelding van naam, adres en telefoonnummer , via davidsfondsskwr@gmail.com en betaal binnen 5 dagen per  overschrijving met vermelding "roofkunst 15 nov 2024" op rekening van Davidsfonds Sint-Katelijne-Waver : BE71-4165-3028-7169.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedMens & MaatschappijWetenschap & techniekFilosofieAvondcursusLezing1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2RolstoeltoegankelijkActiviteitWereldafdelingvoordrachtKunst en CultuurNachten van de GeschiedenisCultuurregio RivierenlandAanstekelijkGastvrijInventiefKritischLeergierig