Over De Zwaan in kunst en muziek, door Liesbet Vereertbrugghen

27 nov
Sint-Katelijne-Waver - Conferentiezaal

De Zwaan in kunst en muziek, door Liesbet Vereertbrugghen

2024 : Met Liesbet Vereertbrugghen, musicologe en gewezen programmamaker bij radio Klara, gaan we op zoek naar de culturele biotoop van de"ZWAAN".

woensdag 27 november 2024 om 20:00 uur

De mysterieuze uitstraling van de zwaan heeft haar door de eeuwen heen een archetypische uitstraling gegeven : de zwaan als betoverde prins of prinses, als geheimzinnige ridder, als prototype van een engel of een vermomde god ... Maar, met een zwaan zwans je niet. We vinden haar terug in kinderliedjes als "Witte zwanen, zwarte zwanen" of in opera en ballet zoals "Het zwanenmeer". Maar ook in ieders dorp is er wel een café De Zwaan. In woord, beeld en muziek gaan we op ontdekking.

Inkom : 10 euro pp voor leden van DF-Lidgezinnen, 15 euro pp voor niet leden. Verdere informatie : zie uitnodiging later. Inschrijving vooraf gewenst.

* * *  Zend eventueel een e-brief via het contactformulier dat u aantreft rechts bij het "lokaal bestuur".

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 15,00

wil u uw deelname aankondigen, meldt u aan bij 015 /  31 68 93 of 

 Info :  * * *  Zend eventueel een e-brief via het contactformulier dat u aantreft rechts bij het "lokaal bestuur". of schrijf per mail in met vermelding van naam, adres en telefoonnummer , via davidsfondsskwr@gmail.com en betaal binnen 5 dagen per  overschrijving met vermelding "de zwaan 27 nov 2024" op rekening van Davidsfonds Sint-Katelijne-Waver : BE71-4165-3028-7169.

Labels: Kunst & CultuurMuziekLezing1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2BasiscursusRolstoeltoegankelijkActiviteitWereldafdelingmuziekCultuurregio Rivierenlandmuzikale lezingAanstekelijkBegeesterendGastvrijHartverwarmendInventiefLeergierig