Over Oostende, culturele dagreis met gidsen.

18 mei
Sint-Katelijne-Waver - Markt

Oostende, culturele dagreis met gidsen.

2025 : Dit bezoek aan deze kuststad toont vele verrassingen. 

zondag 18 mei 2025 om 07:45 uur

We maken een figuurlijke hink-stap-sprong doorheen geschiednis en kunst. De reis belicht mensenlevens in krijgs-, bouw-, beeldhouw- en schilderkunst. Het RAM in Oudenburg toont hoe vierkantig de Romeinen zich hebben opgesteld. In 1601 begon aartshertog Albrecht met het beleg van  Oostende. James Ensor laat ons een deel van zijn werken en zijn leven zien in deze badstad in wording. 

De geleide wandeling door de stad en het museum brengt dit alles tot leven.

De aankomstkoffie en het middagmaal ( zonder de drank ), de toegangen en de gidsen en de reis per car zijn inbegrepen in de prijs. We zorgen ook voor voldoende tijd voor een namiddagdrank.

Het aantal plaatsen is beperkt, met een aanmelding ( e-brief, telefoon, of ... ) en een voorschot van 25 euro per persoon is u ingeschreven. 

Deelnameprijs voorlopige raming : 85 euro pp voor DF-lidgezinnen, 95 euro pp voor niet-leden, korting tot 18 jaar : -20 euro.

Verdere informatie : zie uitnodiging later.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 85,00
Standaard € 95,00

Wil u uw deelname aankondigen en een plaats reserveren, zend dan een e-brief via het contactformulier dat u aantreft rechts bij het "lokaal bestuur".

Of schrijf per mail in met vermelding van naam, adres en telefoonnummer , via davidsfondsskwr@gmail.com en betaal het voorscht van 25 euro pp binnen 5 dagen per  overschrijving met vermelding "Oostende" op rekening van Davidsfonds Sint-Katelijne-Waver : BE71-4165-3028-7169.

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurArchitectuurBeeldende kunstDagevenement1 sessieNederlands | basisgebruiker A1/A2ActiviteitEuropaCultuurreisBezoek met gidsWandeling met gidsGeschiedeniseten en drinkenerfgoedGeleid BezoekCultuurregio RivierenlandAanstekelijkBegeesterendEnthousiastGastvrijInventiefLeergierigOndernemend