Over Over Mozart en Mercury. Muzikale lezing door Marc Erkens

18 nov
Bilzen - Pabilo

Over Mozart en Mercury. Muzikale lezing door Marc Erkens

Marc Erkens neemt je mee op een vertellende en vergelijkende luistertocht met heerlijke bewerkingen voor piano van Mozarts orkestmuziek en Mercury’s composities voor rockband

maandag 18 november 2024 om 14:00 uur

De lezing

Hebben Wolfgang Amadeus Mozart en Freddy Mercury - naast het feit dat ze in hun tijd allebei uiterst succesvolle muzikanten zijn geweest - iets met elkaar gemeen? Marc Erkens beweert van wel. Natuurlijk klinkt hun muziek helemaal anders. Tenminste, op het eerste gezicht. Maar dat je ernaar blijft luisteren, telkens opnieuw, daar is een reden voor. Marc Erkens neemt je mee op een vertellende en vergelijkende luistertocht met heerlijke bewerkingen voor piano van Mozarts orkestmuziek en Mercury’s composities voor rockband. En uiteraard zullen de beroemde veertigste symfonie en ‘Bohemian Rhapsody’ daarin niet ontbreken. Episch luistergenot !

De spreker

U kent hem wellicht van zijn spitse masterclasses muziek in het Canvasprogramma Culture Club en van zijn snedige commentaren bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Of misschien hebt u zijn boek ‘Als muziek … spreekt’ gelezen? Dan weet u dat Marc Erkens niet meer nodig heeft dan een piano om de muzikale geheimen, achtergronden en anekdotes van bekende songs en muziekstukken hoorbaar te maken voor een breed publiek.

Praktische info

De lezing vindt plaats op maandag 18 november om 14u in de Pabilo, Jazz Bilzenplein, Bilzen

Inkom: leden Davidsfonds: 12€, niet-leden: 16€

Info en inschrijven via: davidsfonds.bilzen@gmail.com 

Prijzen

Ticket Prijs
Leden € 12,00
Niet-leden € 16,00

Info en inschrijven via: davidsfonds.bilzen@gmail.com

Labels: Kunst & CultuurMuziekLezingCultuurregio Limburg