Over Klassiek concert rond Prokofiev & Beethoven

20 nov
Leuven - 30CC/Schouwburg

Klassiek concert rond Prokofiev & Beethoven

Concert gebracht door Frascati Symphonic met solist Karen Su

woensdag 20 november 2024 van 20:00 uur tot 22:30 uur

Op woensdag 20 november hebben we met Davidsfonds Herent een aantal kaarten gereserveerd om in de Leuvense Stadsschouwburg een uniek concert rond Prokoviev en Beethoven en gebracht door Frascati Symphonic, bij te wonen.

De 26-jarige violiste Karen Su is de soliste in Prokofievs Vioolconcerto nr.1, een erg geliefd werk in het vioolrepertoire. Dit concerto vereist een hoge mate van virtuositeit van de solist. Prokofiev maakt gebruik van snelle passages, dubbelgrepen en andere technische uitdagingen die het vioolspel tot het uiterste drijven. Toch slaagt hij er in om avant-garde-elementen te combineren met toegankelijke melodieën. Recent werd Karen Su laureate van de twintigste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Na de pauze volgt de Zevende Symfonie van Beethoven, zijn meest ritmische van allemaal. Het is een meesterwerk dat de genialiteit van Beethoven als componist nog maar eens aantoont, met diepgaande emoties, krachtige ritmes en beklijvende melodieën. Niet toevallig dat deze symfonie haar weg gevonden heeft naar verschillende films. Een van de meest bekende voorbeelden is het gebruik van het Allegretto in de film The King’s Speech uit 2010.

Het Leuvense Frascati Symphonic bestaat ondertussen al meer dan 15 jaar.  Dankzij een unieke samenwerking met de Muziekkapel Koningin Elisabeth concerteren jonge, begaafde solisten samen met het Leuvense orkest.

Concert programma :

  • Sergei Prokofiev, Vioolconcerto nr. 1 in D, op. 19 (1917)
  • Ludwig van Beethoven, Symfonie nr. 7 in A, op. 92 (1813)

Wij bieden toegangskaarten aan 19 € per persoon en over te maken op rekening van Davidsfonds Herent  BE84 0011 6712 9359, met in de mededeling : Concert 20 november.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 19,00

Fred Ceusters

0478/880196

fred.ceusters@skynet.be

Labels: Kunst & CultuurMuziek1 sessieActiviteitEuropaConcertconcertCultuurregio Oost-Brabant