Over Bezoek aan het Havenhuis Antwerpen

09 nov
Antwerpen - Havenhuis

Bezoek aan het Havenhuis Antwerpen

Het Havenhuis van architect Zaha Hadid is één van de blikvangers van de skyline van Antwerpen.

zaterdag 9 november 2024 om 14:00 uur

Het Havenhuis of anders gezegd de ‘Port Authority Building’, is door niemand minder dan Zaha Hadid opgeleverd, een gerenommeerde Britse architecte van Irakese afkomst. Een verbluffend meesterwerk op maat van één van de meest toonaangevende wereldhavens die daarbij een symbolische toegangspoort vormt tot het havengebied. Hier komt het verleden en de toekomst van de haven van Antwerpen en Zeebrugge samen.

Het onderste deel was vroeger een brandweerkazerne die op het uiterste punt van de haven stond. Bij de renovatie is deze prachtige kazerne behouden en nu wordt deze plek als begin van het uitgestrekte havengebied aangeduid. Een duidelijker symbool van de groei van de haven van Antwerpen en Zeebrugge is er niet.

De identiteit van het Havenhuis bestaat, naast een iconische pracht en hoofdkantoor, ook uit een metafoor voor de haven van de 21ste eeuw: een haven met een rijk verleden, die klaar is voor de toekomst.

Tijdens de rondleiding wordt er gebruik gemaakt van heel wat trappen. Een goede fysieke conditie is vereist.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 13,00

Deelnameprijs € 10/ € 13  p.p. met / zonder DF-cultuurkaart, te storten op rekeningnummer BE46 9730 9407 0836, ten name van Davidsfonds.

Inschrijven is noodzakelijk vóór 18 oktober, bij Katia Pannecoucke. 

katia.pannecoucke@telenet.

tel.: 03 383 51 56

Labels: ArchitectuurActiviteitBezoek met gidsCultuurregio AntwerpenInventief