Over Arte Amanti

27 feb

Nina Poskin, Elodie Vignon en Ruben Vanderpijpen

donderdag 27 februari 2025 van 20:00 uur tot 22:00 uur

De Davidsfondsafdelingen van Groot-Ninove, in samenwerking met CC De Plomblom, nodigen je graag uit op het kamermuziekfestival “Arte Amanti”. Dit is een uniek kamermuziekfestival met een origineel concept: meer kansen creëren voor Jong Talent en Rising Stars. 

Nina Poskin begon met viool toen ze 4 was in de Koninklijke Muziek Academie van Vilvoorde. Ze studeerde met Michel Poskin en verder met Leonid Kerbel. Toen ze 18 was, werd ze toegelaten tot de klas van Igor Oistrakh in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze begon met altviool rond haar 20ste in verschillende kamermuziekensembles en beëindigde haar Bachelor diploma met Yossif Ivanov en Paul Declercq. In 2011 werd Nina toegelaten tot Royal College of Music (RCM), waar ze een Master in Performance voor altviool behaalde bij Jonathan Barritt. Ze volgde masterclasses met onder andere Claus Meyrup, Garfield Jackson, Yuko Inoue en Carol Rodland. Ze volgt verder les met Michael Kugel en Gina Beukes.

In februari 2024 brengt Elodie Vignon haar eerste album met orkest uit, getiteld ‘Songes’. Ook met drie soloalbums pakt ze het orkestrepertoire aan, samen met het Tsjechische Virtuosi-ensemble onder leiding van de Belgische dirigent Eric Lederhandler. Op haar derde soloalbum ‘Dans l’air du soir’, op 21 november uitgebracht door Cypres, was een delicate Franz Liszt te horen in drie sonnetten uit Petrarca en drie concertstudies. Met de Spaanse Suite van Isaac Albeniz bekoorde ze muziekliefhebers. 5 Diapasons, een absolute Joker van Crescendo magazine, een week lang ‘Choix Musiq3’, evenals ‘Disque du jour’ in de show ‘En Pistes’ van France Musique, vormen het bewijs.

In het voorprogramma geven we het podium aan een jong talent uit de eigen regio: pianist Ruben Vanderpijpen.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 12,50

Je kan kaarten bestellen via e-mail  davidsfondsmeerbeke@outlook.com of telefonisch bij Cecile Appelmans op 0478 63 15 86. De reservatie zal eerst worden bevestigd, waarna je het bedrag kan storten op rekening BE85 7370 2578 8606 van Davidsfonds Meerbeke met vermelding van je naam en “Arte Amanti ”. De plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap! Na het concert bieden we een drankje en een hapje aan terwijl je kan napraten met de muzikanten.

Labels: ActiviteitConcert