Over Literaire avond met Jeroen Olyslaegers

10 okt

Literaire avond met Jeroen Olyslaegers

Literaire avond met Jeroen Olyslaegers

donderdag 10 oktober 2024 van 20:00 uur tot 22:30 uur

Jeroen Olyslaegers schrijft theaterteksten, hij vertaalt en bewerkt ook bestaande teksten. In september 2009 kwam 'Woeste hoogten, rusteloze zielen' uit, een theaterstuk gebaseerd op werk van Emily Brontë. . Zijn werk voor theater werd in 2014 bekroond met de Edmond Hustinxprijs voor toneelschrijvers.

In maart 2009 bracht Olyslaegers een roman uit met als titel 'Wij'. Dit is het eerste deel uit een satirische serie volksromans rond geheugen en identiteit waarvan elke titel begint met de letter W. In 2012 publiceerde hij 'Winst', over hebzucht en het democratisch deficit op de achtergrond van het kunstmilieu. In augustus 2016 werd het derde deel van de serie, genaamd 'WIL' uitgebracht. Deze laatste roman biedt een inkijk in de Vlaamse collaboratie en werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs (vak- en lezersjury), de Confituur Boekhandelsprijs, de F. Bordewijkprijs en de Tzumprijs voor de beste literaire zin van 2016. Hij sluit zijn serie af met 'Wildevrouw' in november 2020. Het verhaal betreft het Antwerpen van de 16de eeuw en het verhaal van Antwerpenaar 'Beer'.

Jeroen beschouwt zichzelf als een verhalenverteller en voorlezer die graag de schatkamer van de Antwerpse geschiedenis betreedt op zoek naar vertellersgoud. Momenteel bereidt hij een roman voor die zich tijdens het fin-de-siècle van diezelfde stad situeert. Zijn meest recente publicatie, 'Willem en mijn wellust' (2022) is een novelle die zich zowel in de zestiende als in de negentiende eeuw afspeelt, tussen de roman die al is gepubliceerd en zijn toekomstig werk.

Deze avond gaat door in de Bibliotheek Evergem, Bibliotheekstraat 12, 9940 Evergem

Inkom: €8/p ter plaatste te betalen

Inschrijven via evergem.be/jeroenolyslaegers 

In samenwerking met Bibliotheek Evergem

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Labels: TaalLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkAvondlezingCultuurregio Gent