Over Ons voedsel, feiten, fabels en emoties

21 nov
Huldenberg - Zaal 't Pijlijser

Ons voedsel, feiten, fabels en emoties

Hoe slagen we erin om op een duurzame manier voedsel voor iedere burger te produceren? Wat is een duurzaam voedingspatroon? En waarom zijn de boeren zo boos? 

donderdag 21 november 2024 van 20:00 uur tot 22:00 uur

Er heerst een grote maatschappelijke bezorgdheid rond voedsel. De ene crisis na de andere volgt zich op. De boeren zijn boos omdat ze geen perspectief meer zien in de sector. De consument vreest voor lege winkelrekken en klaagt over de prijs van het voedsel. Jongeren komen op straat om beleidsmakers te wijzen op de urgentie van de klimaatproblematiek. Hoe slagen we erin om op een duurzame manier voedsel voor iedere burger te produceren? Wat is een duurzaam voedingspatroon? En waarom zijn de boeren zo boos? Tijdens de prestatie gaat Tessa Avermaete in op deze urgente topics die het voedseldebat vandaag kleuren.

Tessa Avermaete studeerde bio-ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven en doctoreerde nadien aan de Universiteit van Gent. Ze werkte zeven jaar aan het departement gezondheidszorg en technologie van de toenmalige KHLeuven (vandaag UCLL). Ze was vooral actief op het domein van wetenschapscommunicatie, de vertaalslag van wetenschap naar het brede publiek. In 2013 maakte zij de overstap naar de KU Leuven. Als manager van grote Europese projecten probeert ze haar steentje bij te dragen om ons voedselsysteem meer duurzaam te maken.  U zag haar ongetwijfeld onlangs in ‘De Afspraak’, toen het boerenprotest hot news was. Of misschien zag u haar in uw buurt, toen ze aan het trainen was voor haar zoveelste loopwedstrijd, een passie waar ze onlangs het boek ‘Mijn leven als marathoner’ over schreef …

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 10,00
Standaard € 15,00

marie-anne.delanote@telenet.be

Labels: Wetenschap & techniekLezing1 sessieActiviteitlezingCultuurregio Oost-Brabant