Over Lissewege, één van de 10 mooiste dorpen van Vlaanderen!

30 jun

Lissewege, één van de 10 mooiste dorpen van Vlaanderen!

Wij maken een wandeling langs de Beeldenroute, een parcours van ongeveer 1,5 km lang, goed wandelbaar, ook voor mensen met minder goede wandelmogelijkheden.

We bezoeken t Vaartje met zijn 8 authentieke draaiorgels, de donkere kamer en een flashmob van een koor van 50 personen. Daarna nemen we een gezamenlijke lunch en genieten we van een openluchtconcertje.

We verplaatsen ons met de trein.

zondag 30 juni 2024 van 08:15 uur tot 20:30 uur

Op zo'n 5 km van de kust en op 12 km van het historische Brugge ligt Lissewege, ook wel het witte dorp genoemd.  

Lissewege heeft veel van zijn authenticiteit uit zijn verleden bewaard, met zijn kleine straatjes en oude wit geschilderde huizen, langs het pittoreske oude Vaartje. 

De imposante 13e-eeuwse kerk. De voormalige pastorie met meer dan 200 beelden van heiligen, uniek in Vlaanderen! Het oudste torenuurwerk (c.a. 1430) van Vlaanderen, een pronkstuk in z'n soort. Er is een aanwezigheid van méér dan 100 kunstenaars.  Zoals steeds worden kleinere en broze kunstwerken tentoongesteld in de gotische kerk. Grotere stukken zijn terug te vinden op het marktplein, de pastorietuin en langs de oevers van het Vaartje.

Wij maken een wandeling langs de Beeldenroute, een parcours van ongeveer 1,5 km lang, goed wandelbaar, ook voor mensen met minder goede wandelmogelijkheden.

Onze dagplanning:

8u15: Vertrek aan Station Munkzwalm

11u15: Een flashmob van een koor van 50 personen.

13u: Gezamelijke lunch.

17u: Openluchtconcertje met dans

Gedurende de dag is er:

*Aanwezigheid van minstens 8 authentieke draaiorgels die de hele
 dag sfeer brengen.
*Een bezoek aan de donkere kamer waar je onder begeleiding van een blinde gids kan ervaren hoe zij kunst ontdekken zonder het te zien.

Daarnaast is er ook de mogelijkheden om een aantal zaken vrij te bezoeken zoals: het Heiligenmuseum, de kerktoren of de authentieke snoepwinkel uit de jaren 1900 (60 oude snoepen).
 

Prijzen

Prijs
€ 90 voor niet-leden
€ 85 voor leden

Locatie
Station van Munkzwalm om 8u15 (gratis parkeren)

Labels: Dagevenement1 sessieActiviteitCultuurregio Vlaamse Ardennen