Over De geschiedenis van de Burchthoeve

12 nov
Wommelgem - Burchthoeve Withof

De geschiedenis van de Burchthoeve

Geboortestreek van Louis Plasmans

dinsdag 12 november 2024 van 14:00 uur tot 17:30 uur

Herman Plasmans zal ons meenemen op een fascinerende reis door de geschiedenis van de Burchthoeve, die al in de 13de eeuw een belangrijke rol speelde in onze regio. Maar dat is nog niet alles. Deze lezing biedt ook een uitgebreid overzicht van andere historische gebouwen en plekken in Wommelgem, zoals de Sint Janskapel, de Heirbaan Uilenbaan en Estaminet De Eénhoorn. Deze locaties zijn niet alleen historisch waardevol, maar ook een essentieel onderdeel van het culturele erfgoed van onze gemeenschap.

Verder gaan we de grens oversteken naar Wijnegem, waar de Schijn fungeert als scheidslijn. In de Stokerijstraat staat het geboortehuis van zijn vader, in de schaduw van het voormalige Fabriek van Meeus, ooit een van de grootste jeneverstokerijen van West-Europa. Dit alles maakt de lezing tot een rijke en veelzijdige verkenning van onze lokale geschiedenis.

Deze middag belooft een inspirerende en leerzame ervaring te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en het erfgoed van Wommelgem en Wijnegem.Om het geheel echt heel speciaal te maken is de locatie van deze voordracht in de Burchthoeve Withof zelf, Oelegemsteenweg 12 te Wommelgem en eten we er een stuk cake met koffie of thee.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 17,00
Standaard € 20,00

Info: smits.lies@skynet.be  0473344882

francis.pauwels@skynet.be   0485 622584

Labels: Geschiedenis & ErfgoedLezing1 sessieActiviteitLokaalNachten van de GeschiedenisCultuurregio KempenCultuurregio RivierenlandCultuurregio AntwerpenGastvrijGeworteld