Over Leeskring. Margriete - Kathleen Vereecken

14 nov
Wijnegem - Gemeenschapscentrum 't Gasthuis

Leeskring. Margriete - Kathleen Vereecken

Leeskring

donderdag 14 november 2024 van 14:00 uur tot 16:00 uur

 Davidsfonds i.s.m. Bibliotheek Wijnegem

Weinigen weten dat de beroemde broers van Eyck ook een schilderende zus hadden. “Margriete” vertelt het verhaal achter “Het Lam Gods”, één van ’s werelds meest iconische schilderijen, gezien door de ogen van een middeleeuwse vrouw.
Terwijl haar broers Hubrecht en Jan de handen vol hebben met schilderen en het verfraaien van rijkemanshuizen, werkt zij in een
klooster, waar ze kostbare manuscripten verlucht met miniaturen. Haar avonden brengt ze door bij haar beschermvrouw. De rauwe wereld van leven en dood leert ze kennen dankzij haar vriendschap met een kruidengenezeres-vroedvrouw. Die confrontatie plaatst haar voor de keuze: zal ze de wereld instappen en huwen, of zal ze zich wijden aan haar werk met pen en penseel en voor altijd maagd blijven?


“Een zintuiglijk leesavontuur dat ons langs een verrassende zijweg het grote Bourgondische epos binnenleidt”, schreef Bart Van Loo over dit werk.
Wat een compliment!

Prijzen

Ticket Prijs
Prijs per bijeenkomst € 5,00

Info:   Maria Baets  03 3833523  of maria.baets@skynet.be 

Labels: Literatuur1 sessieNederlands | vaardige gebruiker C1/C2RolstoeltoegankelijkActiviteitleeskringCultuurregio Antwerpen