Over Concert 'Violoncello voor Vrede' Lucia Swarts

23 jun

Concert 'Violoncello voor Vrede' Lucia Swarts

In de Begijnhofkerk van Brugge vertolkt de internationaal gerenommeerde celliste Lucia Swarts drie iconische cellosuites van J.S. Bach.  Ze treedt zo in de sporen van Pablo Casals, maar ook van Rostropovitch die bij de val van de Berlijnse muur speelde en ertoe bijdroeg dat de vrede zegevierde.

Vooraf interviewt Bart Stouten (gekend van Klara) Dr. Gerard Bodifee gedurende een half uur over zijn nieuwste boek ‘Oorlog: hoelang nog?' (Ertsberg, 2024). 

zondag 23 juni 2024 om 16:30 uur

In de Begijnhofkerk van Brugge vertolkt de internationaal gerenommeerde celliste Lucia Swarts drie iconische cellosuites van J.S. Bach.  Ze treedt zo in de sporen van Pablo Casals, maar ook van Rostropovitch die bij de val van de Berlijnse muur speelde en ertoe bijdroeg dat de vrede zegevierde.

Vooraf interviewt Bart Stouten (gekend van Klara) Dr. Gerard Bodifee gedurende een half uur over zijn nieuwste boek ‘Oorlog: hoelang nog?' (Ertsberg, 2024). Over de waanzin van oorlog, over hoe de roep naar vrede kan versterkt worden en hoe u daar een rol kan in spelen. Gerard Bodifee is een bekend en gewaardeerd astrofysicus, filosoof, essayist, columnist en auteur van een twintigtal boeken, die aan wetenschap, filosofie en religie raken.

Labels: Activiteit