Over Davidsfonds Academie: “ Keukenhistories “ Lezingen door Yves Segers Geschiedenis van onze eetcultuur.

26 feb t/m 18 mrt
Schilde - GC Werf

Davidsfonds Academie: “ Keukenhistories “ Lezingen door Yves Segers Geschiedenis van onze eetcultuur.

“ Keukenhistories “ Lezingen door Yves Segers

Geschiedenis van onze eetcultuur.

Van maandag 26 februari 2024 om 14:00 uur t/m maandag 18 maart 2024 om 16:00 uur

Keukenhistories “ Lezingen door Yves Segers

Geschiedenis van onze eetcultuur.

Witloof in hespenrolletjes, spaghetti bolognese, rijstschotel met kip, shakshuka met aubergine… Onze eetgewoonten zijn de voorbije twee eeuwen enorm veranderd. Omstreeks 1800 was het menu schraal en vooral plantaardig. Vandaag hebben we gigantisch veel keuze en zijn alle smaken uit de hele wereld binnen handbereik. Elke dag brengt iets nieuws op ons bord.

Aan de hand van enkele oude en nieuwe keukenklassiekers brengt Yves Segers een smakelijke geschiedenis van onze eetcultuur.

Yves Segers, doctor in de Moderne Geschiedenis, is coördinator van het Interfacultair Centrum Agrarische Geschiedenis (ICAG) aan de KU Leuven, coördinator van erfgoedorganisatie Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG vzw), en hoogleraar Rurale Geschiedenis verbonden aan de Onderzoekseenheid Moderniteit & Samenleving 1800-2000 (MoSa) van de Faculteit Letteren, KU Leuven. Zijn onderzoek richt zich op de sociale en economische geschiedenis van de negentiende en twintigste eeuw, met als hoofdthema's landbouw en platteland, de ontwikkeling van de voedselketen en eetcultuur.

Wanneer: maandag 26/2 en 4, 11, 18/03/2024 van 14:00u tot 16:00u

Waar: GC Werf44, Schoolstraat 44 – 2970 Schilde

Info: 016 31 06 70 Davidsfonds Academie

https://www.davidsfonds.be/activiteiten-detail-page/6268/keukenhistories-geschiedenis-van-onze-eetcultuur

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 64,00
Standaard € 79,00

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Mens & MaatschappijCursus4 sessiesActiviteitCultuurregio Kempen