Over Davidsfonds Academie: Filmmuziek.

29 nov
Maaseik - Zaal Grevenberg

Davidsfonds Academie: Filmmuziek.

Protagonist van de cinema, door Marc Erkens.

vrijdag 29 november 2024 van 14:00 uur tot 16:30 uur

Geen film zonder muziek, zo lijkt het wel. Heb je je al eens afgevraagd hoe het komt dat je meestal op het puntje van je stoel naar een spannende of dramatische scène in een film zit te kijken? Of waarom je zo vertederd wordt door een romantische kus op het scherm? Wel, dat ligt bijna altijd aan de muziek.

Filmmuziek is een personage op zich en in die hoedanigheid schildert ze het portret van de persoon met wie we op het scherm meeleven. Filmmuziek bespeelt onze emoties en dat kan je horen en leren begrijpen in deze cursus waarin een tipje van de magische sluier wordt opgelicht. Je mag voluit genieten van iconische, nostalgische en poëtische klanken uit vooral Amerikaanse films die regelrecht naar je hart gaan. Kortom, een film voor je oren.

Dag 1, vrijdag 29 november

14:00 - 16:30

Sessie 1 Door Marc Erkens

Dag 2, vrijdag 6 december

14:00 - 16:30

Sessie 2 Door Marc Erkens

Dag 3, vrijdag 13 december

14:00 - 16:30

Sessie 3 Door Marc Erkens

Marc Erkens

Marc Erkens

Biografie

Marc Erkens studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en werkte vervolgens zijn hele actieve leven aan het toenmalige Lemmensinstituut te Leuven. Hij was er docent, opleidingshoofd en departementshoofd. Hij geeft nog steeds lezingen over wat muziek ons vertelt en doet dat doorgaans aan de piano, voor jong en oud, voor melomanen en nietsvermoedende aanwezigen. Af en toe heeft hij dat ook op tv mogen doen, of op de radio, of in een boek dat hij geschreven heeft.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 52,00
Standaard € 70,00

Info:
Davidsfonds Academie:  
016 31 06 70 
of academie@davidsfonds.be

Davidsfonds Maaseik, Martin Slangen: 
+32 89 56 74 40 of
davidsfondsmaaseik@gmail.com

Labels: Kunst & CultuurFilmMuziekCursus3 sessiesAcademieDavidsfonds AcademieCultuurregio Limburg