Over NIEUW - De sound van Bach en co

07-28 nov
Gent - Orpheus Instituut

NIEUW - De sound van Bach en co

Bruno Forment ontvangt je in het Orpheus Instituut om er ‘historisch geïnformeerd’ te luisteren naar schellak- en vinylplaten.

Startdatum: donderdag 7 november 2024

Historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk (HIP) rekent men tot de belangrijkste muzikale revelaties van de afgelopen eeuw. Het idee om oude(re) muziek te doen herleven met behulp van ‘authentieke’ speeltechnieken, instrumenten en partituren is inmiddels wereldwijd omarmd.

Musici uit de Lage Landen hebben een niet te versmaden rol gespeeld in dit succesverhaal, waarvan getuige de vele Nederlandstalige familienamen op platen en cd’s. Toch blijft het een fascinerende paradox: het beogen van een ‘sound’ die geen levend mens ooit heeft gehoord, en dit via een technologie die Bach en tijdgenoten vreemd was: de geluidsopname.

Hoe ver kan men hierin gaan? Tot waar reiken de bronnen, en wanneer nemen persoonlijke artistieke visies, eigentijdse verwachtingen en moderne technologieën de bovenhand? Hoe hoort men het verschil tussen ‘historisch’ en ‘modern’?

Laagdrempelige, maar inspirerende antwoorden op deze en andere vragen krijg je tijdens deze cursus van barokexpert Bruno Forment. Tijdens vier namiddagen ontvangt hij jou in het prachtig gerestaureerde Koetshuis d’Hane-Steenhuyse van Orpheus Instituut om er ‘historisch geïnformeerd’ te luisteren naar schellak- en vinylplaten op een state-of-the-art klanksysteem.

 

I.s.m. Davidsfonds regio Gent

Programma van De sound van Bach en co

Dag 1, donderdag 7 november
14:00 - 17:00 sessie 1 Door Bruno Forment
Dag 2, donderdag 14 november
14:00 - 17:00 sessie 2 Door Bruno Forment
Dag 3, donderdag 21 november
14:00 - 17:00 sessie 3 Door Bruno Forment
Dag 4, donderdag 28 november
14:00 - 17:00 sessie 4 Door Bruno Forment

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs € 65,00
Standaardprijs € 83,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie) of academie@davidsfonds.be

Labels: Kunst & CultuurMuziekCursus4 sessiesBasiscursusAcademieActiviteitCultuurregio Gent