Sprekers bij ZOMERCURSUS - Musica Divina. De Zang der Zangen

21 sep
Tongerlo - Abdij van Tongerlo

ZOMERCURSUS - Musica Divina. De Zang der Zangen

Ontdek de verschillende dimensies van het Besloten Hofje van de Abdij van Tongerlo.

zaterdag 21 september 2024 van 15:15 uur tot 21:30 uur

Over de sprekers

  1. Jelle Dierickx

    Jelle Dierickx

    Jelle Dierickx is doctor in de kunstwetenschappen (musicologie). Hij creëerde meer dan dertig festivals in België, Duitsland, Nederland, Tsjechië en Polen, waaronder de Musikfestspiele Potsdam Sanssouci, het Gent Festival van Vlaanderen en Concentus Moraviae. Momenteel is hij directeur en artistiek leider van het Festival van Vlaanderen Mechelen/Kempen. In die functie is hij verantwoordelijk voor het voorjaarsfestival Lunalia in Mechelen en het najaarsfestival Musica Divina in de Kempen.
  2. Jeroen De Cuyper

    Jeroen De Cuyper studeerde theologie, filosofie, en Oosterse geschiedenis en filologie. Sinds 2002 is hij abt van de abdij van Tongerlo.
  3. Joke Vandermeersch

    Joke Vandermeersch studeerde oudheidkunde en kunstgeschiedenis aan de KU Leuven. Ze volgde de opleidingen textielrestauratie en conservatie aan het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium in Brussel en textieltechnologie in Gent. Daarna volgden workshops en stages in Londen, Lyon, New York, Berlijn, Amsterdam en Slaithwaite. Sinds 1990 werkt Vandermeersch als zelfstandig textielconservator-restaurator. Ze doceert textielconservatie-restauratie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Anderlecht.

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs (incl. broodjesmaaltijd en concertticket t.w.v. € 22) € 53,00
Standaardprijs (incl. broodjesmaaltijd en concertticket t.w.v. € 22) € 71,00

Info: 016 31 06 70 (Davidsfonds Academie) of academie@davidsfonds.be

Labels: Geschiedenis & ErfgoedKunst & CultuurBeeldende kunstMuziekDagevenementZomercursus1 sessieBasiscursusAcademieActiviteitCultuurregio Kempen