logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Share
In de kijker

Met Davidsfonds Academie naar de film: DOCVILLE
Vandaag start de ticketverkoop van de 13de editie van DOCVILLE. Het toonaangevende documentairefestival gaat op 22 maart van start. 8 dagen lang toont het festival een uitgelezen selectie van de nationale en internationale documentairefilms die je moét gezien hebben. En meer dan ooit zetten de organisatoren dit jaar in op beleving en omkadering. Daaraan dragen wij met Davidsfonds Academie graag ons steentje bij. 

Op zaterdag 25 maart wonen we 2 vertoningen bij, waarbij we een extra programma aanbieden. In de voormiddag bekijken we I'm not your negro, waarin de Amerikaanse zwarte geschiedenis gevolgd wordt van de Burgerrechtenbeweging uit de jaren '60 tot #BlackLivesMatter vandaag de dag. Journalist Tom Van de Weghe omkadert de film. 
Na de lunch kijken we naar Shadow World. Daarin graaft filmmaker Johan Grimonprez dieper in de internationale wapenhandel en toont hij wie daar allemaal een rol in speelt. Want naast de wapenhandelaars maken ook wereldleiders, militairen en geheime diensten deel uit van die schimmige wereld ...
Na de vertoning kan u in gesprek gaan met auteur Anderw Feinstein, wiens boek de basis vormde voor deze film. 


  Info en inschrijvingen
Terug