logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Share
In de kijker

Davidsfonds Uitgeverij en AUP geven TED-boeken uit

Davidsfonds Uitgeverij heeft de rechten verworven op de eerste twaalf TED-boeken. TED is een globale non-profit organisatie uit de VS die tot doel heeft relevante ‘ideeën te verspreiden’. Meest bekend zijn de TED-talks, waarbij experten rond Technology, Entertainment & Design, in 18 minuten hun idee, hun eye opener, toelichten voor een breed miljoenenpubliek. Uit de meer dan 2000 hersenprikkelende TED-talks die terug te vinden zijn op het TED videokanaal en YouTube, werkte TED, in samenwerking met de Amerikaanse uitgever Simon & Schuster, 12 talks uit tot evenveel inspirerende boeken. Davidsfonds Uitgeverij slaat voor deze reeks de handen samen met Amsterdam University Press.

Het verhaal van de zoon van een Amerikaanse terrorist – de man die de aanslag van 1993 op het WTC beraamde.
De toekomst van architectuur in 100 gebouwen.
De wiskundige patronen van de liefde.

De TED-boeken bundelen de meest uiteenlopende, maar sterkste ideeën van onze tijd. Elk van de twaalf eerste boeken uit deze nieuwe reeks is gebaseerd op een impactvolle TED-talk. Elk boek pikt ook de draad op waar de talk eindigt. Telkens diepgravend en lang genoeg om een krachtig idee op een bevattelijke manier uit te werken, maar kort genoeg om het in één zitting uit te lezen.

In samenwerking met de Amerikaanse uitgever Simon & Schuster diepte TED 12 van de intussen meer dan 2000 TED-talks uit tot een boek. Twaalf onderwerpen die tot ieders verbeelding spreken, geschreven door toonaangevende auteurs. Onder hen Pulitzer Prize-winnaar Siddartha Mukherjee (De keizer aller ziektes). Davidsfonds Uitgeverij en Amsterdam University Press (AUP) geven de eerste twaalf boeken van deze uitzonderlijke reeks uit, via Sebes & Van Gelderen. De succesvolle reeks wordt in meer dan tien talen vertaald.

Meer informatie vindt u hier.Terug