logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Share
Nationale evenementen


image

De Nacht van de Geschiedenis

Datum :
Dinsdag 21 maart 2017


Locatie :
Op tientallen plekken in Vlaanderen


Omschrijving :


De Nacht van de Geschiedenis: één nacht, veel geschiedenissen

Op dinsdag 21 maart 2017 was het weer zo ver: tientallen Davidsfonds afdelingen organiseerden hun allerbeste geschiedenisactiviteit. Zo realiseerden ze samen een van de grootste historische evenementen van Vlaanderen: De Nacht van de Geschiedenis. Thema dit jaar was muziek en er vonden heel veel uiteenlopende muzikale activiteiten plaats. Op de website www.nachtvandegeschiedenis.be kunt u alle activiteiten nog terugvinden.
 

Achterafje

Zin om na te genieten van De Nacht? Lees dan het artikel in het maartnummer van Davidsfonds Cultuurmagazine, waarin Katelijne Boon, Jos Meersmans, Elise Simoens en Hans Vervenne vertellen over hun lezing. U kunt het artikel hier doorbladeren of hieronder als pdf downloaden.
 

Editie 2018

Volgend jaar vindt De Nacht van de Geschiedenis plaats op dinsdag 20 maart. Ook dan hoopt het Davidsfonds weer een heleboel mensen te verbinden rond geschiedenis. Het thema van 2018 is religie. Het volledige programma vindt u tegen dan op www.nachtvandegeschiedenis.be

De Nacht van de Geschiedenis 2017 is een initiatief van Davidsfonds Evenementen in samenwerking met De Standaard, Rondom, Heemkunde Vlaanderen en Faro.
 
 Artikel over De Nacht van de Geschiedenis in Davidsfonds Cultuurmagazine - 343 kb