logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 Share
Nieuws

Wie zijn we | Bestuur | Nieuws | Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


15/09/2017 - Vers Geperst

Zondag 8 oktober: Vers Geperst 2017

Ontdek de mensen, de boeken, de activiteiten en evenementen van uw Davidsfonds


De nieuwe Davidsfonds Cultuurgids is uit. U ontving hem ongetwijfeld reeds via uw bestuurslid/wijkverantwoordelijke.

Deze uitgebreide brochure bevat heel wat nuttige informatie over het Davidsfonds en de vele voordelen die een Davidsfonds Cultuurkaart biedt. Tevens worden alle boeken en cd’s waaruit u kan kiezen voor het DF-lidmaatschap 2017-2018 er in beschreven.

Wij weten dat u, net als wij, niet graag een kat in de zak koopt, maar liever ziet wat u bestelt. Daarom leggen wij, net als de voorbije jaren, alle boeken ter inzage tijdens de tentoonstelling ‘Vers Geperst’ op zondag 8 oktober in de bovenzaal van De Raat (Schooldreef 5).


U kan er tussen 9.00 en 19.00 uur alle boeken inkijken, uw lidmaatschap vernieuwen, kennis maken met het nieuwe jaarprogramma en de vele nationale evenementen van het Davidsfonds, zelf suggesties doen, een praatje maken met de bestuursleden…. U kan er, genietend van een gratis drankje en een knabbeltje, ook de foto’s van het afgelopen werkjaar bekijken. Wie weet wint u er ook uw lievelingsboek!

Ook uw vrienden, kennissen en boeken- en cultuurliefhebbers zijn zeker van harte welkom! Vrijblijvend…

Tot dan?

 

15/09/2017 - Boeiende sprekers in de abdij van Zevenkerken
Boeiende sprekers in Zevenkerken
Ook dit najaar organiseert de Sint-Andriesabdij van Zevenkerken, i.s.m. ons gewest, enkele lezingen met gerenommeerde sprekers.
Het spreekt voor zich dat wij u die woensdaglezingen warm aanbevelen.
Om praktische redenen wordt wel gevraagd om vooraf in te schrijven.
15/09/2017 - Graces & Voices
'LAUS SANCTAE MARIAE', concert door Graces and Voices
In oktober 2014 was het damesensemble GRACES AND VOICES te gast in de kerk van Sint-Kruis. Zij gaven er een adembenemend mooi gregoriaans concert dat menig toehoorder kippenvel bezorgde. Op vrijdag 6 oktober zijn zij opnieuw te gast in Sint-Kruis. Zij brengen er een concert met gregoriaans, oude en moderne polyfonie en orgel onder de titel LAUS SANCTAE MARIAE (Lof voor de Heilige Maria). Wie er drie jaar geleden bij was zal dit concert zeker niet willen missen. Voor wie het toen miste is dit een unieke kans om het goed te maken.

De dames van Graces & Voices komen uit verschillende landen: Litouwen, Wit Rusland en Oostenrijk. Zij hebben mekaar gevonden aan de universiteit van Graz tijdens hun muzikale studies waarvan kerkmuziek en meer specifiek Gregoriaans een belangrijk onderdeel was. Het ensemble werd gesticht door Adrija Cepaité (Litouwen) en Antanina Kalechyts (Wit Rusland), de twee leidende dames van het gezelschap en begon zijn activiteiten in 2011. De naam van de groep verwijst naar de harmonie tussen innerlijke schoonheid en het pure van de vrouwelijke stemmen.

Naast hun vocaal talent en hun gregoriaanse scholing behaalden de dames van Graces and Voices ook diploma’s in orkestdirectie, kerkmuziek, orgel, klavier, blokfluit, viool en zang. Dankzij deze veelzijdigheid ontplooien de leden van het gezelschap muzikale activiteiten op velerlei gebied. Graces and Voices is te beluisteren op diverse CD-producties.

Zij waren in 2012 en 2015 te gast op het driejaarlijks Internationaal Gregoriaans Festival van Watou en schitterden daar telkens als topensemble. 

In tegenstelling tot andere gregoriaanse ensembles die Gregoriaans met “oude” polyfonie uit de renaissance en de vroegbarok combineren, koos Graces & Voices voor een combinatie van Gregoriaans met vroege meerstemmigheid en moderne polyfonie: een uiterst boeiende confrontatie. De perfecte homogeniteit van de stemvoering en de uitgekiende expressiviteit zijn de voornaamste kenmerken van dit merkwaardige ensemble.

Meer informatie over Graces & Voices en zijn leden is te vinden op hun website www.gracesvoices.com.

Dit concert vindt plaats op vrijdag 6 oktober om 20 uur

in de kerk van de Heilige Kruisverheffing te Sint-Kruis (Moerkerkse Steenweg).

Tickets kosten normaal 22 euro. 

Als houder van een Davidsfonds Cultuurkaart betaalt u slechts 15 euro. 

U kan ze bestellen door een mailtje te sturen naar dfoostkamp@gmail.com of te bellen naar afdelingssecretaris Luc Ruysschaert (tel. 050 82 59 55).