logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share
Wie zijn we

Wie zijn we | Bestuur | Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Steendorp [Waasland]Steendorp is een Scheldegemeente, deelgemeente van Temse, gekend om zijn kleiwinning en steenbakkerijen.


Onze afdeling richt zich vooral op het volkse, de tradities, de natuur. Daarop zijn een aantal aktiviteiten gepind, zoals de organisatie rond de Kerststal en een jaarlijkse ochtendfietstocht "spek-met-eieren". Maar ook cultuur komt bij ons aan bod: een aperitiefconcert, een voordracht, een kindernamiddag.
Om de leden op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van onze afdeling geven we jaarlijks een vijf tot zestal ledenbladen uit : HET MOSTERDPOTJE, dat nu aan zijn 33e jaargang toe is. Wij heten u graag welkom op al onze activiteiten.
Steendorp vierde in 2009 zijn 75-jarig bestaan met o.a.de uitgave van een stripverhaal "Het geheim van de Prulhofput". Scenario, tekst en tekeningen van voorzitter Tony Peirsman. Het werd een uitzonderlijk succes, en de oplage van 500 exemplaren was na enkele maanden zo goed als uitverkocht.
Ook verzorgt de afdeling samen met afd.Temse het poëziepad langs de dijk tussen deze twee gemeenten. Op zes panelen staan er gedichten te lezen van plaatselijke auteurs die de polder, de Schelde en de dorpen er omheen beschrijven. In januari 2016 lanceren de beide afdelingen een nieuwe oproep naar de leden en sympathisanten toe, om nieuwe gedichten in te leveren.


 voorzitter tony peirsman