logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share
Wie zijn we

Wie zijn we | Bestuur | Nieuws | Activiteiten | Foto's | Inschrijven op de activiteitenmailing


Mortsel [Brabo]Mortsel


Welkom bij het Davidsfonds, afdeling Mortsel.

Het Davidsfonds is de grootste socio-culturele vereniging in Vlaanderen met 40.000 cultuur-liefhebbers in 475 afdelingen. Met zijn slogan “cultuur beleef je samen” legt het de nadruk op het gemeenschapsgevoel bij de 10.000 lokale culturele activiteiten. Nationale activiteiten zoals de cursussen van de DF Academie, de Junior Journalistwedstrijd, de Nacht van de Geschiedenis, de Zomerzoektocht krijgen ruime media-aandacht. De leden kennen de jeugd- en volwassenenboeken en de cultuurreizen.

De Mortselse afdeling, opgericht in 1911, laureaat van de Cultuurprijs van de stad Mortsel in 2010, vult dit voor zijn eigen activiteiten concreet in als “kwaliteit – nabijheid – gezelschap”.
Kwaliteit zoeken we in de auteurs in onze lectuurgroep, de sprekers op de causerieën en muziekuitvoeringen, de Nacht van de Geschiedenis, de thema’s van onze expobezoeken.
Nabijheid houden we in het oog bij onze verzorgde wandelingen, de bereikbaarheid van onze activiteiten in de Mortselse bibliotheek, de dienstencentra of de Mark Liebrechtschouwburg.
Gezelschap: het Davidsfonds is een ledenvereniging maar àlle activiteiten staan open voor iedereen, zoals onze jaarlijkse Quiz. We geloven ook in samenwerking met andere afdelingen of plaatselijke cultuurverenigingen.
Onze jaarlijkse Tweedehands Boeken- en Platenbeurs is een gewaardeerde benefiet voor lokale initiatieven.

Meer weten?
Neem dan zeker een kijkje op www.davidsfonds.be. Daar ontdekt u ook de Davidsfonds Cultuurkaart, uw lidkaart die u, individueel voor elk gezinslid, bij al onze initiatieven een flinke korting oplevert. Of neem contact met één van onze bestuursleden of met de wijkverantwoordelijke in uw buurt; contactgegevens op deze site onder "Bestuur"

Bovenaan deze pagina vindt u "Inschrijven op de activiteitenmailing"; door opgave van uw elektronische adres, krijgt u een periodieke nieuwsbrief over alle DF-activiteiten in de omgeving (Mortsel, Edegem, Hove, Wommelgem, Wilrijk en andere). Overal bent u even WELKOM !


________________________________________________________________________________________________

Op 4 en 5 maart 2017 organiseerde Davidsfonds-Mortsel zijn 28e Tweedehands Boeken- en Platenbeurs op de vertrouwde locatie, basisschool De Tandem 2, Lepelstraat (achter de St-Benedictuskerk), Mortsel-Dorp. Begunstigde van deze benefietverkoop is het gezinsvervangende tehuis HOVEBERG in Hove, waar we 5.500 euro kunnen aan schenken.

________________________________________________________________________________________________

Financiële info: ons rekeningnr is BE75 7360 1536 3551 (KRED BE BB) ten name van Davidsfonds Mortsel, Doolhoflaan 44, 2640 Mortsel. Vermeld steeds uw lidmaatschapsnr in de mededeling.

Reageer op een van onze pagina's: klik onderaan op 'stuur ons een bericht'

Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/pages/Davidsfonds-Mortsel/1382449988688871 

Foto: medewerkersuitstap in Mechelen, april 2017
 


 stuur ons een bericht


 www.mortsel.davidsfonds.be