logoprint

Davidsfonds vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600 - fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be
 

 

Share
Activiteiten

Wie zijn we | Bestuur Activiteiten | Inschrijven op de activiteitenmailing


Brugge-St.-Pieters [Land van Gruuthuse]Klassiek concert My country, my love


Datum :
vrijdag 13 januari 2017


Uitvoerder :
Het Symfonieorkest Vlaanderen


Omschrijving :

Het Symfonieorkest Vlaanderen speelt, o.l.v. Vassilis Christopoulos, om 20u in het concertgebouw muziek van Smetana, Chopin en Dvorak. Aan de piano: Chopin specialist Nikolai Demidenko.

Drie illustere componisten brachten vanuit een nationalistische reflex een ode aan hun vaderland. De onvoorwaardelijke liefde voor hun Heimat resulteerde in verhalende werken met een sterke couleur locale.

Má Vlast is een cyclus van zes symfonische gedichten waarin Smetana een kleurrijk Boheems landschap schildert. In het feeërieke tweede gedicht De Moldau slingert de rivier uit de titel zich doorheen een glooiend, groen landschap. We volgen de loop van de machtige Moldau vanaf haar ontstaan uit twee kleine bronnen tot haar samensmelting met de Elbe.

Ook Chopin integreerde heel wat authentieke Poolse invloeden in zijn zwierige polka’s of broeierige mazurka’s. Zijn Eerste Pianoconcerto heeft het gewoonweg allemaal: springlevende, virtuoze versieringen, uitgebalanceerde begeleidingen en levendige tempi.

Net als Smetana en Chopin ademde Antonín Dvorák de taal van zijn bakermat Bohemen. Geïnspireerd door Johannes Brahms, boetseerde hij zijn briljante Zevende Symfonie, tot op vandaag beschouwd als één van zijn beste werken. Oost-Europese melancholie en passionele passages van poëtische power gaan hand in hand; een klassieke symfonie met een immense schwung ‘alla Zingarese’.

Wij reserveerden mooie plaatsen op het eerste balkon aan de gunstprijs van 20 € (programmaboekje inclusief).

Facultatief:
Gratis een boeiende rondleiding vooraf (18u tot 18u30) met een stukje ultieme repetitie.
Na het concert een gezellige nadrink (zelf te betalen) en babbel in bistro ‘t Putje ...
Reservaties aan gunsttarief bij voorzitter Marc Rau.

De tickets waren evenwel in geen tijd gereserveerd. Mochten er afzeggingen zijn, je kan je inschrijven op de wachtlijst.

 Rita Wostyn


Locatie :
Concertgebouw Brugge
't Zand
8000 Brugge

 Uitnodiging concert - 641 kb