logoprint

Davidsfonds Academie vzw - Quinten Metsysplein 12 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.670 - fax: 016/310.608 - academie@davidsfonds.be
 

  Share
Verkenning van de Indische eilanden: Europalia
Maak op 13 december kennis met de nieuwe docent Prakash Goossens tijdens zijn lezing bij Indonesië (Europalia) in BOZAR! U bezoekt bovendien de 2 toptentoonstellingen 'Ancestors & Rituals' en 'Power and other things'.
Charismatische verstotelingen - Antwerp Symphony Orchestra
Met ‘Charismatische verstotelingen’ richten we samen met Antwerp Symphony Orchestra de schijnwerpers op enkele markante figuren uit de recente muziekgeschiedenis. Een niet te missen dagcursus op 9 december!
Koning Artur in meervoud - De mythe ontrafeld
Auteur Jozef Janssens geeft tijdens een cursus in november & december uitgebreide achtergrondinformatie bij zijn nieuwste boek Koning Artur in meervoud. U komt alles te weten over een van de meest populaire figuren uit de wereldliteratuur!
Kazen van bij ons: bezoek een kaasboerderij
Op 29 september neemt kaasmeester Ann Keymeulen u mee achter de schermen van een kaasboerderij en stelt u ambachtelijke artisanale kazen van Belgische bodem voor. Bovendien maakt u zelf een kaasschotel én mag u ervan proeven!
De impact van de Amerikaanse verkiezingen
Geen dag gaat voorbij of de media hebben wat te vertellen over Trump. Prof. B. Kerremans licht de nieuwe verhouding tussen de V.S. en Rusland toe op De Redactie. In Genk blikt hij dit najaar terug op de Amerikaanse verkiezingen en hun effect op de wereld.
Vesalius, Mercator, Stevin & tijdgenoten
De Lage Landen waren in de 16de en het begin van de 17de eeuw hét middelpunt van de wereld. Leer meer over de Vlaamse en Hollandse cartografen, de anatomie, plantkunde, scheikunde en geneeskunde in de Renaissance.